lördag

LÖRDAG DEN 14 NOVEMBER

Det svänger om kommendören...
Ledaren för Frälsningsarmén i Norge, Island och Färöarna, kommendör Dick Krommenhoek, är en framstående musiker vid sidan av att vara officer i Frälsningsarmén.

Nu i november släpper han en spännande CD med ny, egenproducerad, musik. Musikstilen är långt ifrån den traditionella frälsningsarmémusiken. Du kan lyssna på demo-sånger från CD:n HÄR.

Vill du ge bort en fin julklapp till någon som tycker om välgjord musik? Här har du chansen. CD:n släpps på måndag.


 
Nyhetsflödet lördag den 14 november
 Flera terrordåd i centrala Paris - Svt - "Sju olika terrorattacker har skakat Paris under fredagskvällen. Okända gärningsmän tog under kvällen gisslan på ett konserthus i centrala Paris, och enligt uppgifter kan minst 70 personer ha dödats bara där. Dessutom ska ett 50-tal personer dödats vid de andra attackerna.
   Sammanlagt ska 126 oskyldiga dödats i attackerna, 83 skadats mycket svårt och 132 vara relativt svårt skadade. Minst sju av terroristerna är bekräftat döda, varav fem dog när de sprängde sig själva i självmordsattack."


Är den kristna tron regeringsduglig?
- Olof Edsinger i Världen idag - "År 410 plundrades Rom av visigoterna, ett tilltag som sände chockvågor genom hela imperiet. Naturligtvis var det många som ställde sig frågan hur detta oerhörda kunde ske. Många riktade också strålkastarljuset mot den kristna tron: kunde det vara kejsarens anammande av denna som statsreligion för 25 år sedan som gjorde att olyckan nu hade drabbat dem?
   Denna och liknande frågor fick kyrkofadern Augustinus att skriva en av historiens mest inflytelserika böcker: Guds stad. I denna argumenterade han för kristendomens överlägsenhet över polyteismen. Vidare hävdade han att den kristna tron skulle ses som en orsak till Romarrikets framgång snarare än till dess fall. Samtidigt varnade han för att fästa alltför stor tilltro till det jordiska styret. Den enda stad som i längden kommer att bestå är Guds stad – det himmelska Jerusalem.
   Frågan om kristendomens förhållningssätt till politik i allmänhet och staten i synnerhet har ända sedan Apostlagärningarnas tid varit föremål för debatt."

Ta rädslan på allvar
- Hemmets Vän - Flyktingboende efter flyktingboende brinner. Fortsätter det som nu är det bara en tidsfråga innan människor skadas eller i värsta fall brinner inne. Situationen är problematisk. Det råder redan brist på boenden på grund av den ökande flyktingströmmen. När nu boenden brinner blir den bristen ännu större. Dessutom påverkas viljan att hyra ut negativt....
   Det finns ett tydligt samband mellan rädsla för det främmande och främlingsfientlighet, som i sin värsta form kan utvecklas till rasism. Rädsla bygger murar. Rädsla skiljer människor från varandra. Rädsla skapar säkerhetstänkande och misstänksamhet. Över den rädslan vinner vi inte genom att hata rasismen. Den kampen måste föras på ett annat plan. Vi vinner bara om vi tar rädslan på allvar, möter den och visar att vi inte behöver vara rädda, inte ens för det främmande. Förstår inte våra politiska ledare detta, inser inte kyrkoledare eller ledare i näringsliv och föreningsliv detta heller, är vi illa ute."

Israel i protest mot EU-märkning
- Dagen - "Israel protesterar högljutt mot de nya EU-regler som säger att varor som tillverkats i bosättningar på bland annat Västbanken ska märkas ut.
   Den som vill köpa kosmetika, frukt, grönsaker eller vin från Israel blir i fortsättningen upplyst om produkten kommer från en bosättning eller inte.
   En handelsteknisk fråga – och ingen politisk markering, menar EU-kommissionen. Detta för att företag på Västbanken, Golanhöjderna eller Östra Jerusalem inte ska kunna dra nytta av fördelaktiga tullregler som Israel och EU har avtalat fram.
   Men beslutet retar ändå upp israeliska politiker."

Et globalt perspektiv
- Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.

We all have decisions, choices, to make in life
- From FSAOF blogg - Read HERE.

________________________


Från dagens bibelläsning den 14 november

Fyra bibelläsningsplaner. Du väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

- "Snubbla och falla" - Andra Petrusbrevet 1 - Läs HÄR.
Studiefrågor till Andra Petrusbrevet 1 finner du HÄR.


- Genom allt - Första Krönikeboken 3 - Läs HÄR
 
- Ytlig kärlek - Hosea 6 - Läs HÄR.
 
______________________
 

Dagens Andakt på svenska. Läs HÄR
Dagens Andakt på norsk. Les HER.
Daily devotion in English. Read HERE
 
 
___________________________
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar