måndag

MÅNDAG DEN 16 NOVEMBER

Nyhetsflödet måndag den 16 november
Den gångna veckans nyheter från OMNIs Nyhetsbrev 
- Läs HÄR -

Lukas Berggren: Kärlek och beslutsamhet övervinner terror och rädsla
- Världen idag - "Återigen har Europa fallit offer för den brutala, osminkade ondskan. Återigen är det Paris som drabbas. Återigen är det islamisterna som har slagit till. Islamiska staten har tagit på sig dåden. För tio månader var det satirtidningen Charlie Hebdo och en judisk kosherbutik som attackerades. Nu slog terroristerna till på bred front, i en rad koordinerade dåd mot platser där vanligt folk rör sig. Fotbollsmatcher, konserter, restauranger, shoppingstråk. Konsekvenserna är förödande. Hundratals döda och skadade.
   Våra tankar och förböner går till drabbade och anhöriga. Men också till det franska folket och deras politiska ledning som ska leda landet genom denna utmaning. Vi står tillsammans i det här.
   Islamisternas strategi är lika utstuderad som ynklig. Deras främsta vapen är inte automatkarbiner och bomber, utan kärlekens radikala motsats: rädsla. De vill skrämmas och sätta skräck i vanligt folk, för att iscensätta sin politiska agenda och tvinga västvärlden att underkasta sig deras ruttna ideologi. De slår mot det som är västvärldens stolta, men samtidigt ömma punkt: det öppna och fria samhället."

Be och arbeta
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Lösningarna är inte enkla, men Sverige har rest sig förr. Den utvecklingsresa vi gjorde under 1900-talet, från ett fattigt och avfolkat land till en av Europas mest välmående nationer, är möjlig att göra igen, om än med andra förutsättningar än då. Det vi behöver erövra på nytt är arbetets värde – tanken att ett värv alltid är bra, hur simpelt det än kan synas vid en första anblick. Vi behöver också se kraften i folkrörelsen. Under 1900-talet bars landet av frikyrkans och arbetarrörelsens folk. Det kallas numera civilsamhället, men styrkan hos de många människorna är densamma. Jag tror också att bönen måste bli helt central i våra kyrkor. Att ha omsorg om sitt land är att be för dess människor. Med arbete och bön är allt möjligt."

Alf Svensson vill se människovärdet högst igen
- Dagen - "Tonläget i den politiska diskussionen har varit för kall, menar Alf Svensson. "Vi kan aldrig möta terrorism med rädsla eller med att skruva ned våra demokratiska värderingar. Då har terrorismen vunnit", säger han till Dagen.
"Världens viktigaste fråga – den är flera tusen år gammal – formulerades av Kain: Ska jag ta vara på min broder? Han hade då redan slagit ihjäl sin broder Abel, så frågan var på sitt sätt helt onödig. Men det är frågan vi behöver ställa oss i dag: Ska jag ta vara på min broder?"

Europa barrikaderer seg mot mer terror
- Fra Norge idag - Les mer HER.

FOUR ESSENTIAL COMPONENTS OF DISCIPLESHIP
- Discipleship 2/3 - Janet Munn - Read HERE.


_________________________


Webb-TV - Derek Prince > Blunda på egen risk Del 2/2

Derek Prince undervisar om hur Gamla Testamentets profetior bekräftas av Jesu liv och tjänst i Nya Testamentet. Detta mönster som gör profetordet fastare. 30 minuter. Textat till svenska.

Se inslaget HÄR.


_________________________

Från dagens bibelläsning den 16 november


Fyra bibelläsningsplaner. Du väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

- Hans nåd vara i evighet - Psalm 136 - Läs HÄR.
- Harpor i pilträden - Psalm 137 - Läs HÄR.

 

- Förebedjare - Första Krönikeboken 6 - Läs HÄR
 
- Så vind och skörda storm - Hosea 8 - Läs HÄR.
____________________________


Dagens Andakt på svenska. Läs HÄR


Dagens Andakt på norsk. Les HER.

Daily devotion in English. Read HERE
 

___________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar