söndag

SÖNDAG DEN 15 NOVEMBER

Tidig söndagsmorgon i Örebro den 15 november
Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Denna söndagsmorgonen vaknar vi upp i Örebro. Det är en mörk söndag. Den urskillningslösa terrorn har igen drabbat Paris och jag frågar mig om detta är en ännu enskild händelse eller om våldet kommer att eskalera och sprida sig till alla delar av Europa. Du kan följa med i det som händer på Omnis Nyhetsrapportering.

Gatehospitalet i Oslo
Under den gångna veckan har vi varit med om en tvådagars konferens med divisionsledarna för Norge, Island och Färöarna. Konferansen hölls på gatehospitalet i Oslo.

Gatehospitalet er en fantastisk verksamhet. Du kan läsa mer om det på regeringens hemsida för att få en inblick av verksamheten. Statsrådet citeras i artikeln med orden "Det var trangt om plassen, men rikelig med hjertevarme, da Bjarne Håkon Hanssen åpnet den nye kvinneavdelingen ved Gatehospitalet. – At Kongen er til stede her i dag, viser hvor viktig arbeidet til Frelsesarmeen er, sa statsråden."

Du kan läsa mer om Gatehospitalet HÄR. Ledare för verksamheten på Gatehospitalet är Liv-Bente Nilsson.

Läs mer HÄR.

________________________

Nyhetsflödet söndag den 15 november
 Vi måste ta hotet från jihadismen på allvar
- Ledaren i Expressen - "Jihadismen har relativiserats allt för länge i Sverige. Efter de avskyvärda terrordåden i Paris måste vi stå upp mot denna onda ideologi.
   I den svenska debatten avfärdas dock det jihadistiska hotet regelbundet. Ofta sker det genom en typ av dubbel relativisering. Å ena sidan tonas allvaret ned, högerextremisterna är ju så mycket farligare. Å andra sidan läggs ansvaret för våldet på andra än utövarna: på islamofobin, utanförskapet eller provocerande karikatyrteckningar.
   Sådana relativiseringar är dock livsfarliga. Jihadisthotet kommer inte att försvinna om västmakterna drar sig tillbaka från Syrien, om arbetslösheten minskar eller om karikatyrtecknarna börjar censurera sig själva (Och vad ska förresten judar göra? Sluta vara judar?). Nej, det vi nu står inför är företrädare för en ond ideologi. För dem är våldet inte ett medel - det är själva målet. En sådan motståndare kan demokratier inte böja sig för."

Missionär i Paris:"Det känns som att ingen har kontroll"
- Dagen - "Blivande missionärerna Johan och Julia Lindgren, från Equmeniakyrkan, befinner sig i Paris för att studera franska innan de åker ut till Kongo. Nu ber de om förbön för staden.
"Lindgrens är i tryggt förvar hemmavid. Men be gärna för Paris!"
   Så skriver Johan Lindgren på sin Facebooksida efter attacken. Många oroliga anhöriga och vänner har under natten och morgonen hört av sig till Johan och hans fru Julia, som sedan i augusti bor i Paris tillsammans med deras söner. De är där för att studera franska eftersom de snart ska sändas ut av Equmeniakyrkan som missionärer till Kongo."

Socialstyrelsen: Rädda inte barn som lever efter sena aborter
- Världen idag - "Det finns sjukhus som i dag försöker att rädda livet på foster som föds fram i vecka 22 efter en abortbehandling. Nu uppmanas klinikerna av Socialstyrelsen att döda fostren med en koksaltinjektion innan de föds fram.
Gränsen för att ett foster ska registreras som ett barn går enligt folkbokföringslagen vid vecka 22. Först efter den tidpunkten är det enligt barnläkare möjligt att rädda livet på barn, och därför beviljar Socialstyrelsens rättsliga råd inga sena aborter efter en graviditet som pågått i mer än 21 veckor och 6 dagar.
Men även om aborten godkänts före vecka 21 + 6, är det inte alltid som den kan avslutas förrän flera dagar senare. Detta eftersom kvinnan oftast får ett medel som startar en förlossning, vilken i enstaka fall inte kan avslutas förrän efter en vecka.
– Begreppet "livsduglighet" i abortlagen är centralt för om man får göra en abort eller inte, säger Göran Ewerlöf, ordförande i Socialstyrelsens rättsliga råd.
– Men ute i landet, vid olika kliniker, tillämpar man den här gränsen lite olika, på så sätt att vissa kliniker anser att om man påbörjar aborten före vecka 22, då betrakas det som en abort, medan andra kliniker menar att en abort inte uppstått förrän den är avslutad."

Introduction to Discipleship
- Discipleship 1/3 - Janet Munn - Read HERE.

_____________________

Från dagens bibelläsning den 15 november

Fyra bibelläsningsplaner. Du väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

- Herrens skaffar rätt åt sitt folk - Psalm 135 - Läs HÄR.

- Jabes bön - Första Krönikeboken 4 - Läs HÄR
 
- Fångenskap - Första Krönikeboken 5 - Läs HÄR
 
- En avfallen kyrka - Hosea 7 - Läs HÄR.

_________________________

Webb-TV - Derek Prince - Blunda på egen risk Del 1/2
Derek Prince undervisar om hur Gamla Testamentets profetior bekräftas av Jesu liv och tjänst i Nya Testamentet. Detta mönster som gör profetordet fastare. 30 minuter, textat till svenska.
Se inslaget HÄR.

 _________________________


Dagens Andakt på svenska. Läs HÄR
Dagens Andakt på norsk. Les HER.
Daily devotion in English. Read HERE
 
 
_______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar